Doorgaan naar de inhoud

De Ondersteuningsplanraad PO zoekt nieuwe leden

Op zoek naar een kans om écht impact te maken binnen het basisonderwijs? Sluit je aan bij de Ondersteuningsplanraad (OPR) van SWV Hanzeland PO! Als lid van de OPR heb je directe invloed op het ondersteuningsbeleid voor scholen en leerlingen met extra zorgbehoeften. Samen met ouders en onderwijsprofessionals help je passend onderwijs vorm te geven in onze regio.

De Ondersteuningsplanraad van SWV Hanzeland zoekt JOU! Werk je op een school of ben je ouder van een kind op een basisschool binnen SWV Hanzeland? Jouw inzichten kunnen het samenwerkingsverband nóg beter maken! Jij kunt de stem worden van al je collega’s/ouders op de scholen in de regio én de stem van het kind laten klinken. Denk en praat mee door zitting te nemen in de Ondersteuningsplanraad (OPR) van ons samenwerkingsverband. Met elkaar zijn we Hanzeland en daarom hechten we veel waarde aan jouw betrokkenheid in de OPR.

De Ondersteuningsplanraad (OPR) is de medezeggenschapsraad van ons samenwerkingsverband. Ouders en personeelsleden hebben samen inspraak op het beleid door deelname aan de OPR. Dit beleid is vastgelegd in het ondersteuningsplan van het samenwerkingsverband. De OPR bestaat uit 12 tot 14 leden, met een gelijke verdeling van ouders en onderwijsprofessionals vanuit de verschillende clusters.

Er zijn nu diverse vacatures beschikbaar in zowel de ouder- als personeelsgeleding van de OPR, en hiervoor kunnen personeelsleden en ouders van alle scholen binnen SWV Hanzeland zich aanmelden.

Wij verwachten van onze leden dat zij:
• Enthousiast en daadkrachtig willen meedenken over het passend onderwijs;
• Bovenschools kunnen denken en handelen;
• Mee willen denken over de ontwikkeling van inclusiever onderwijs;
• Zes keer per jaar aanwezig zijn bij vergaderingen (in de avonden).

Het samenwerkingsverband biedt ook de mogelijkheid tot bijscholing voor OPR-leden.

Ben je geïnteresseerd om mee te praten over de toekomst van het passend onderwijs? Wil je graag meer weten over de OPR? Je kunt vrijblijvend een keer aansluiten bij een vergadering.

Meld je aan door een korte motivatie te sturen naar: OPR Hanzeland, t.a.v. de voorzitter Patrick Fidder. Heb je vragen? Neem gerust contact op met onze voorzitter via opr-po@swv-hanzeland.nl

Sluit je aan en maak het verschil in het onderwijs van morgen!

#Onderwijs #Medezeggenschap #OPR #Vacature #InclusiefOnderwijs #SWVHanzeland