Doorgaan naar de inhoud

Ouder- en jeugdsteunpunt

Voor passend onderwijs is een goede samenwerking tussen leerling, ouder(s) of verzorger(s) en school heel belangrijk. Het ouder- en jeugdsteunpunt geeft duidelijke informatie én deskundig advies.

Download de flyer

Voor ouders/verzorgers

Voor ons maakt het niet uit of jouw kind (bijna) naar de basisschool gaat of al in het laatste jaar van de middelbare school zit. En er hoeft ook geen probleemsituatie te zijn voordat je contact kunt opnemen. Als onafhankelijk steunpunt beantwoorden we dagelijks vragen van ouders en verzorgers als: hoe vind je een school die bij jouw kind past? Hoe bereid je je voor op het eerste 10-minutengesprek? En wat kun je doen als je het niet eens ben met een beslissing van school? Wat voor vragen jij ook hebt, je kunt ze veilig én gratis aan ons stellen.

Voor onderwijsprofessionals

Als onderwijsprofessional kun je ouders en verzorgers met vragen doorverwijzen naar ons steunpunt. Twijfel je of wij iemand kunnen helpen, dan kun je het vraagstuk natuurlijk eerst even aan ons voorleggen. En uiteraard kun je ook zélf onze hulp inroepen. Loop je bijvoorbeeld vast in de communicatie met ouders? Zit je met een casus en kun je wel een frisse blik gebruiken? Of ben je benieuwd welke vervolgstap je het beste kunt zetten om een bepaalde leerling verder te helpen? Wij sparren graag met je.

Contact opnemen

Vragen stellen aan het ouder- en jeugdsteunpunt kan telefonisch, via WhatsApp of via e-mail. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.30 uur (uitgezonderd schoolvakanties en feestdagen).

06 – 57 12 59 52 ​​​​steunpunt@swv-hanzeland.nl Contactformulier